• Expert geniality show

• Dňa 30. novembra 2021 sa na našej škole uskutočnili súťaž Expert geniality show.

Expert geniality show je vedomostná súťaž pre žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ a všetkých typov stredných škôl. Aj 10 žiakov našej školy sa jej zúčastnilo, z toho 4 žiaci online: Leonard Levický, Matúš Suchoň, Samuel Baráth a Adam Katreniak z II. E triedy a 6 žiaci: Matúš Bene I. E, Ivan Bene, Adrián Bácsai, Nikolaj Geday, Matej Vígh a Adrián Ťapák z III. E súťažili v škole. Organizačne súťaž na našej škole zabezpečila Mgr. Timea Dičérová, vyučujúca matematiky.

Súťaž Expert je výnimočná z niekoľkých dôvodov. Žiaci súťažia v dvoch súťažných témach, ktoré si vyberú zo šiestich ponúknutých. Témy zahŕňajú angličtinu, dejepis, geografiu, občiansku náuku, fyziku, biológiu, logiku, šport a všeobecný prehľad.

• iBobor 2021

• Na našej škole sa každoročne žiaci zapájajú do súťaže iBobor. V tomto školskom roku sa súťaž konala 9. novembra 2021. V kategórii „senior“ sa jej zúčastnili 2 žiaci Karol Bajza a Daniel Lendvorský zo IV. E triedy. Súťaž na našej škole organizačne zabezpečiť Mgr. Tibor Nagy, vyučujúci informatiky.

Naši chlapci patria medzi úspešných riešiteľov a obaja získali rovnaký počet bodov 69,33 čo je 98,11 percentil. V konkurencii 5 516 súťažiacich si tento výsledok zaslúži veľkú pochvala a zároveň poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy.

Štatistické vyhodnotenie 2021/202

V kategórii Seniori súťažilo 5 516 súťažiacich
            Plný počet bodov dosiahli 13, úspešných riešiteľov je 994 (18,02%).
            Priemer získaných bodov je 34,49 (z 80); medián je 33,33.

V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V školskom roku 2019/2020 sa konala súťaž v 54 krajinách a zapojilo sa do nej 2 977 217 žiakov.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

Hoci v každej zúčastnenej krajine prebieha súťaž trochu inak, organizátori zo všetkých krajín sa raz ročne stretnú aby vytvorili spoločnú databázu úloh pre ďalší ročník súťaže. V rokoch 2020 a 2021 sa stretnutie konalo virtuálne stretnutie.

Aktuálne informácie z iných krajín nájdete na medzinárodnej stránke Bebras.

• Magazín Nivy

• Dávame vám do pozornosti prvé vydanie školského časopisu "Magazín Nivy", ktorý nájdete v online verzii v záložke Žiaci a rodičia - Život na škole. Veríme, že vás zaujme a radi si ho prečítate.

• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus.

• Kontakty

• Spojená škola, Nivy 2, Šaľa
        • 031/770 8768 Neprítomnosť žiakov oznamovať na tel. čísle 031/770 8768
        • Nivy 2, 927 05 Šaľa 927 01 Šaľa Slovakia