• Prianie

          • Krásne sviatky vianočné,

            v novom roku všetko najlepšie,

            zdravie, šťastie, hodne lásky

            praje Vám kolektív školy.

          • Vianoce po anglicky

          • Na hodinách anglického jazyka sa v posledný pracovný týždeň v kalendárnom roku uskutočňujú Vianočné kvízy. Tak to bolo aj v tomto roku. Žiaci odpovedali na množstvo otázok o Vianociach. Oprášili si vedomosti o tradíciách, ktoré poznajú zo svojich rodín, ale aj zaujímavosti zo sveta Vianoc. Dozvedeli sa informácie o histórii vianočných pohľadníc, o tom čo znamená výraz "Mele Kalikimaka", o koledovaní domácim miláčikom, ako treba miešať "christmas puding", čo je to Xmas" a veľa ďalších zaujímavostí zo sveta Vianoc. Nikto nebol neúspešný, pretože každý sa dozvedel aj niečo nové. Medzi najšikovnejších patrili medzi prvákmi Mikuš František z I.ME, u druhákov zaujal Arpáš David z II.ME a medzi tretiakmi Adam Erik z III.ME.

            Vianoce po anglicky zabezpečoval Mgr. J. Klusa

          • Imatrikulácia

          • 20. 12. 2019 sa uskutoční imatrikulácia žiakov 1. ročníka Spojenej školy, ktorá je pripravená z ukážok tanca, spevu, ale i scénok zo školského prostredia, z  bežného  života. Žiaci 1. ročníka tried I. A, I. E, I. ME, I. ES a I. CHP zložia sľub a dostanú certifikát o Imatrikulácii. Deň Imatrikulácie pripravili žiaci vyšších ročníkov v spolupráci s členmi Žiackej školskej rady pod vedením Mgr. A. Hazuchovej.

            Tak ako každoročne aj v tomto roku budú pri tejto príležitosti ocenení žiaci 1. až 3. ročníka za školský rok 2018/2019 a dostanú diplomy aj  finančné odmeny za úspechy v prospechu, správaní, dochádzke ale aj v ďalších aktivitách v rámci štúdia aj za mimoškolské aktivity.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          •      Dňa 16.12.2019 sa v priestoroch Spojenej školy uskutočnilo celoškolské kolo Olympiády zo SJL, ktoré už tradične realizujeme v tomto predvianočnom čase.

            Cieľom súťaže bolo prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o samostatnú tvorivú činnosť a zvýšiť záujem o SJ a L.

            Aj v tomto roku žiaci pracovali v A. kategŕii /3.,4. ročník/a B. kategórii /1.,2. ročník/ s úlohami rozdelenými do troch častí. Prvá a druhá časť boli písomné a pozostávali z didaktického testu a tvorby vlastného textu. Tretia časť bola ústna a úlohou žiakov bolo pripraviť si a predniesť rečnícky prejav k zadanej téme.

            Vedomosti študentov sme vyhodnotili nasledovne:

                  A. kategória:      1. miesto  Paulína Gajdošíková  IV.A

                                              2. miesto  Mário Lenčéš  III.E

                 B.    kategória:   1. miesto  Ivan Bene  I.E

                                             2. miesto  Rebeka Meszárošová  II.A

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie tvorivé príležitosti.

            Súťaž organizuje PK SVP, realizáciu zabezpečili: Mgr. A. Bajnerová, PhDr. M. Darázsová

          • Vianočný turnaj v "Dáme 2019"

          • Dňa 10.12.2019 sa uskutočnil 2. ročník Vianočného turnaja v hre "Dáma", ktorú tradične organizačne aj pedagogicky pripravil p.Hrnčár. Súťaže sa zúčastnilo 24 študentov Spojenej školy.

            Výsledky :

            1.miesto: Tanka Dávid II.CHP

            2.miesto: Kuruc Alberto III.MEP

            3.miesto: Cagán Tomáš III.MEP

            4.miesto: Anda Peter III.MEP

            Blahoželáme!

          • OZNAM

          • Žiadam stravníkov, ktorí sa chcú odhlásiť z obedov od 16.12. 2019 do 20.12.2019, aby tak urobili do 13.12.2019 do 12:30 hod. z dôvodu uzávierky roka. Po tomto termíne nebudú odhlášky akceptované.

             

            Prosím žiakov, aby odovzdali zaplatené šeky za stravu pani kuchárke do 13.12.2019.

             

             

                                                                          Milada Horváthová

                                                                                  vedúca ŠJ

          • "Kritickým myslením proti diskriminácii"

          • Dňa 12. 12. 2019 sa žiaci našej školy zúčastnia plánovaného výchovného podujatia „Kritickým myslením proti diskriminácii“. Obsahom programu je vysvetlenie rodovej rovnosti, dodržiavanie ľudských práv a slobôd, pretože všetky ľudské bytosti majú právo slobodne rozvíjať svoje schopnosti a vyberať si z možností bez obmedzení rodovými rolami. Podujatie sa koná v priestoroch DK v Šali. Gestorom akcie je koordinátorka prevencie závislostí a kriminality RNDr. O. Tančiboková.

          • Kontraktačný deň CF

          • 4.12.2019 sa uskutočnil 6.kontraktačný deň cvičných friem v Seredi. Kontraktačného dňa sa zúčastnili žiačky CF Viktória Kučerová, Miriam Komlósiová a Simona Samuelová pod vedením p. Ing. Márie Fintovej. CF H & B Academy s.r.o.  získala 2. miesto v kategórii "Najlepší slogan" - Papaj čo ti dáme my, zatočíš hneď s kilami.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Workshop ROADSHOW

          • Dňa 5. 12. 2019 sa vybraní žiaci IV. A  triedy R. Mesárošová, P. Gajdošíková, S. Marienková  a S. Packová, IV. E triedy M. Eliáš a IV. SCH triedy D. Mesároš a M. Nagy zúčastnili workshopu ROADSHOW "Vymysli a rozbehni nápad". Cieľom thto stretnutia bolo naučiť žiakov ako objaviť nové podnikateľské nápady, inšpirovať sa príbehom úspešných podnikateľov, zakladateľov NAY elektrodom. Akcia bola organizovaná v rámci záujmovej činnosti, ktorú už niekoľko rokov vedie Ing. M. Stachová. Pedagogický dozor na workshope zabezpečila Ing. E. Šinkovičová

          • Olympiáda ľudských práv - školské kolo

          • Výsledky súťaže: Dňa 5. 12. 2019 sa na Spojenej škole uskutočnilo školské kolo OĽP za účasti  žiakov všetkých troch organizačných zložiek. Cieľom súťaže je preveriť si vedomosti zo znalostí ľudských práv a slobôd a ich aplikácii v praxi. Na úvod si súťažiaci pozreli krátky film k problematike ľudských práv a v časovom limite 45 min. 17  žiakov odpovedalo  na 27 testových otázok formou výberu jednej správnej odpovede.  Víťaz z každej organizačnej zložky postupuje do krajského kola OĽP. Súťaž organizuje PK SVP a p. prof. Stieranková.

            Výsledky:

            OZ: SPŠE                                              OZ: OA                                       

            1.miesto D.Lendvorský  II.E                 1.miesto S. Olláh  I.A

            2.miesto P.Lavo  IV.E                            2.miesto V.Andová  II.A

            3.miesto Š. Nétry  III.E                          3.miesto  J.Miškovičová II.A

            OZ: SOŠT

            1.miesto  D.Tanka II.CHP

            2.miesto S.Bartoš II.ME

            3.miesto M.Stelo I.CHP

          • Kvíz o Slovenskom národnom povstaní

          • Dňa 4. 12. 2019 sa uskutočnil Kvíz o SNP a Nežnej revolúcii. Kvíz bol vyvrcholením vyučovacích hodín a školských aktivít o Slovenskom národnom povstaní a Nežnej revolúcie. Študenti v tomto čase pozerali dokument a navštívili výstavu fotiek, ktorá sa venovala Nežnej revolúcii. Cieľom bolo oboznámiť študentov o týchto dôležitých historických udalostiach a priblížiť tieto udalosti v inej podobe. Kvíz obsahoval dva testy, s ktorými študenti nemali veľký problém.

            Najlepšie výsledky dosiahli nasledovní žiaci:

            1. miesto  D. Lendvorský (II.E), V. Andová

            2. miesto I. Bene (I.E)

            3. miesto A. Ondrejčík (II. ME)

            Organizačne akciu pripravili Mgr. A. Štepková, Mgr. A. Leššová.

          • Olympiáda ľudských práv

          • Dňa 5. decembra 2019 sa uskutoční školské kolo súťaže Olympiáda ľudských práv. Súťažiť bude 17 žiakov Spojenej školy a ich úlohou bude riešiť vedomostný test. Organizačne akciu pripravila PaedDr. D. Stieranková.

          • Odborná prednáška s diskusiou

          • V stredu 4. 12. 2019 sa uskutoční prednáška a následná diskusia s prokurátorkou Okresnej prokuratúry v Galante JUDr. Struhárovou na tému "Trestnoprávna zodpovednosť mladistvých". Zúčastnia sa jej žiaci nasledovných tried: III. E, III. CH, III. MEP, III. SM, II. E, II CHP, II. ME a II. SM. Akciu organizačne zabezpečila RNDr. O. Tančiboková.

          • „Bestin English“

          • Dňa 29.11.2019 sa na Spojenej škole konala už tradičná, medzinárodná online súťaž z anglického jazyka „BestinEnglish“.

            Súťaže sa zúčastnilo 30 študentov z 1.-3. ročníkov našej školy. Test bol náročný, obsahoval rôzne typy úloh v úrovniach B2 až C1 podľa CEFR. Maximálny počet bodov bol 117.

            Najlepšie výsledky dosiahli:

            1. Michal Herencsár III.E            97,5

             

            2. Peter Muzslay III.E                 90,5

             

            3. Adrián Hlavatý I.CH               89,5

             

            4. Samuel Wohlfand I.E            84,8

             

            5. Karol Bajza II.E                     84,5

             

            6. Filip Nagy III. CH                   81,5

             

            7. Samuel Gaman II.CHP         80,0

            Súťaž organizačne pripravil Mgr. B. Kecskés

            Víťazom gratulujeme, ďakujeme za účasť všetkým súťažiacim a za technickú pomoc kolegom Mgr. T. Nagyovi a Mgr. J. Klusovi.

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor

        Phasellrtsce scipitvarius mi. Cum sociistoque pentibus et magnis diarturtots nascetur rimulug maleada odiorbi dio gravida atcurus necuus a lorem. Maecenas tristique ori ac sem. Duis ultrices pharetra gna. Donec accumsan malesuada ornec sit amet eros. Lorem ipsum dolor sit amt consc tetuer aiing elit. Mauris fermentum tum magna. Sed laoreet aliquam leo. Ut te dolor dapbus eget elentu vel cursus eleifend elit. Aenean auctor wrna. Aliqua volutpat. Duis ac turpis. Integer rutrum ante eu lacuest um liberoisl porta vel sceleisque eget malesuada at neque. Vivam nibhus leo vel metus. Nulla facilisi. Aenean nec eros. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et trices posuere cubilia Suspendisse sollicitudin velit sed leo pharetra augue nec augue. Nam elit magnandrerit sit amet tincidunt ac viverra sed nulla.

        Donec porta diam eu massa. Quisque diam lorem interdum vitaedapibus ac scelerisque vitae pede. Donec eget tellus non erat lacinia fermentum. Donec in velit vel ipsum auctor pulvinar. Proin ullamcorper urna et felis. Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adipiscing elit. Etiam lacinia feugiat libero, quis sodales metus porta quis. Proin maximus feugiat ipsum id rhoncus. Donec quis dolor eu est sagittis cursus sed eu ex. Suspendisse bibendum dignissim justo. Aliquam vestibulum magna at iaculis eleifend. Sed mattis ligula et sem egestas rutrum. Vestibulum vel ante nec erat fermentum varius. Curabitur tempus commodo velit, non commodo libero aliquam eu. Suspendisse hendrerit, urna ut convallis auctor, nunc arcu fermentum urna, eleifend vestibulum mauris nunc sit amet velit. Fusce quis massa non nibh pharetra commodo eu vel tortor. Pellentesque dui turpis, ornare at condimentum sit amet, interdum eget turpis. Praesent vitae ipsum maximus, tempus mauris ac, viverra enim. Nullam lorem lectus, venenatis sed porttitor at, cursus quis tellus. 

      • Kontakty

        • Spojená škola
        • 031/770 8768 Neprítomnosť žiakov oznamovať na tel. čísle 031/770 8768
        • Nivy 2 927 05 Šaľa Slovakia
        • 031873715
        • Ing. Anna Keseliová - riaditeľka Spojenej školy 031/770 8768 sps@salamon.sk keseliova@spojenaskolasala.sk
        • Ing. Klaudia Margitfalviová- zástupkyňa riaditeľky školy 031/7708887 margitfalviova@spojenaskolasala.sk
        • Milada Horváthová - vedúca školskej jedálne 031/7012447 horvathova@spojenaskolasala.sk
        • Mgr. Eva Résöová - ekonómka 031/7708934 resoova@spojenaskolasala.sk
        • Gertrúda Mikusová - personalistka 031/7708935 mikusova@spojenaskolasala.sk
      • Prihlásenie